Rabat -5% od 119 zł lub -10% od 179 zł  Kod: RABAT510   

Activlab Leucine Xtra + HMB 500g

Brak towaru w magazynie.
Powiadom, gdy produkt będzie w sprzedaży
0
0
0
Activlab Leucine Xtra zawiera najważniejszy z trzech aminokwasów rozgałęzionych, które występują w mięśniach - L-leucynę.


Działanie preparatu:

  • Jest akceleratorem wzrostu białek mięśniowych.

  • Hamuje procesy kataboliczne.

  • Dostarcza energię, która umożliwia odbywanie dłuższych sesji treningowych.

  • Przyspiesza regeneracje potreningową.

Zawarta w opisywanym suplemencie diety leucyna jest jednym z trzech niezbędnych aminokwasów rozgałęzionych. Jest ona także aminokwasem egzogennym co oznacza, że musi być dostarczana do organizmu wraz z pożywieniem. Activlab Leucine Xtra zawiera także dodatek HMB, które potęguje antykataboliczne działanie preparatu.

Leucyna ma będąca aminokwasem ma zdolność do stymulowania syntezy białek mięśni szkieletowych poprzez wpływ na szlak anaboliczny mTOR . Jak wykazano, posiada około 10-krotnie większy wpływ stymulujący na syntezę białek niż jakikolwiek inny aminokwas. Poza białkiem, które musi znajdować się w wysokich dawkach w diecie kulturysty, konieczne jest także stosowanie leucyny.

Dodatek HMB sprawia, że preparat Activlab Leucine Xtra pozwala budować muskularną sylwetkę bez zbędnego tłuszczu!

Dawkowanie:
  • Porcja to 10 g zmieszane z 250 ml wody.
  • W dni treningowe: przyjmować 10 g na ok. 30 min. przed treningiem oraz 10 g po treningu.
  • W dni nietreningowe: przyjmować raz dziennie 10 g na ok. 30 min. przed posiłkiem.
Skład
Wielkość porcji: 1 miarka (10g)
Ilość porcji w opakowaniu: 50
Wielkość opakowania: 500g
Skład w porcji 10g
Wartość energetyczna odżywki 19kcal
Białko 3,3g
Węglowodany 1,4g
Tłuszcz 0g
L-Leucyna 5g
Ca-HMB 2g
w tym HMB 1,6g
Biotyna 150µg
Inne składniki
Regulator kwasowości - kwas cytrynowy, aromaty, substancje słodzące: E950 i E951, barwniki: E104 (smak cytrynowy i pomarańczowy), E110 (smak grapefruitowy i pomarańczowy), E124 (smak grapefruitowy).Produkt może zawierać śladowe ilości mleka, soi, jajek, orzechów.