Rabat -5% od 119 zł lub -10% od 179 zł  Kod: RABAT510   

4+ Nutrition Carbogel RTG+ 30ml

Brak towaru w magazynie.
Powiadom, gdy produkt będzie w sprzedaży
0
0
0

4+ Nutrition Carbogel RTG+ to żel węglowodanowy przeznaczony dla osób aktywnych fizycznie, szczególnie uprawiających dyscypliny wytrzymałościowe. Pobudza, dostarcza wiele energii oraz uzupełnia węglowodany niezbędne do podejmowania wysiłku na wysokim poziomie.

Działanie:

  • Zapewnia sporą dawkę energii,
  • Wpływa na wzrost wytrzymałości organizmu,
  • Dostarcza węglowodanów,
  • Wykazuje działanie antyoksydacyjne,
  • Neutralizuje kwaśne środowisko mięśniowe związane z nagromadzeniem kwasu mlekowego powstającego w czasie wysiłku.

Carbogel RTG+ to doskonały żel węglowodanowy, dzięki któremu dostarczysz sporej dawki energii pozwalającej na dłuższe i intensywniejsze wykonywanie ćwiczeń. W jego składzie znajdują się jednak nie tylko węglowodany (w tym izomaltuloza), ale również ekstrakt z pestek winogron oraz sok z owoców goi, stanowiące prawdziwe bogactwo antyoksydantów.

Dużym atutem jest również dodatek beta-alaniny, która umożliwia zwiększoną syntezę karnozyny o silnych właściwościach buforujących. Dzięki temu zakwaszenie związane przede wszystkim z bólem mięśniowym oraz pogorszeniem efektywności wysiłku jest neutralizowane.

Dawkowanie:

  • W dni treningowe stosuj 1-3 żele w ciągu dnia w zależności od zapotrzebowania.
  • W dni nietreningowe nie ma potrzeby stosowania.
Skład
Wielkość porcji: 30ml
Ilość porcji w opakowaniu: 1
Wielkość opakowania: 30ml
Skład w porcji 30ml %dz.
Wartość energetyczna 70kcal  
Białko 0,3g  
Węglowodany 14g  
W tym cukry 14g  
W tym izomaltuloza 1,8g  
Błonnik 0,5g  
Sód 0,003g  
Witamina C 120mg 150%
Ekstrakt z pestek winogron 100mg  
W tym antyoksydanty 95mg  
Sok z owoców goji 900mg  
Beta-alanina 500mg  
Skład
Koncentrat soku z winogron, glicerol roślinny, palatynoza (izomaltuloza), koncentrat z owoców goji (Lycium barbarum L.), koncentrat soku z pomarańczy, aromat, regulator kwasowości (kwas jabłkowy), witamina C (kwas L-askorbinowy), ekstrakt z pestek winogron (Vitis venifera), substancja konserwująca (sorbinian potasu).