Alergia
13 marca 2018, 12:04 | |
Witam. Ostatnio dowiedziałem się że jestem uczulony na cały nabiał oraz na gluten (produkty zbożowe). Nie umiem poradzić sobie z braniem masy, Białko jeszcze daje radę, gdyż jem dużo mięsa i ryb. Lecz problem mam z węglowodanami. Z góry dziękuję za pomoc. |
13 marca 2018, 12:57 | |
Nie da się ukryć, że brak możliwości spożywania produktów, w których składzie jest gluten to jakiś problem. Dziwi mnie jednak Twój problem z węglowodanami, gdyż śmiało możesz spożywać ryż, kukurydzę, kasze oraz ziemniaki. Osobiście w procesie budowania masy mięśniowej korzystam głowie z ryżu i ziemniaków, więc myślę, że to będzie dla Ciebie też dobre rozwiązanie. Dodatkowo kaloryczność posiłków możesz podbijać oliwą z oliwek i śmiało spożywać wszystkie świeże warzywa i owoce. Mimo Twoich ograniczeń, myślę, że wciąż masz dość sporą gamę produktów, które stanowią pełnowartościowe źródło węglowodanów do wyboru. |