Białka jaj w butelce

 29 listopada 2017, 23:37

Ostatnio spotkałem się w internecie z białkami jaj kurzych w butelce.

Butelka to równowartość 32 jaj, ostatnio jaja mocno podrożały i taka butelka wychodzi zdecydowanie korzystniej, niż klasyczne jaja, a ja żółtka wyrzucam do zlewu.

Takie białko nie różni się niczym od klasycznego białka z jaja ? Czy może jest tam dodatek jakiejś chemii, aby mogło dłużej być świeże ?

 29 listopada 2017, 23:50

Zasadnicza różnica oprócz ceny to to że takie białko jest pasteryzowane. Właściwości są jednak bardzo podobne a nawet identyczne. Butelka po otwarciu spokojnie tydzień wytrzyma więc jest to dobre rozwiązanie.

Kiedys stosowałem i byłem zadowolony z efektów.

 2 grudnia 2017, 11:30

Sam kiedyś używałem białek jaj w butelkach, bo szkoda mi było wyrzucać żółtek, a ilość tłuszczy w diecie była znikoma.

Smakują tak samo jak normalne białka jaj, może mają inną konsystencję, bo sa pasteryzowane, ale nie zmienia to smaku potraw.

Dodatkowo jest to mega wygoda, no i cenowo fajnie wychodzi, szczególnie po ostatniej podwyżce cen jaj.

 

Odpowiedz

Chcesz mieć własny awatar (obrazek) i pseudonim?
Utwórz konto i profil na forum BCAA.pl!
Po publikacji odpowiedź będzie zatwierdzana przez moderatora