Białka jaj w butelce
29 listopada 2017, 23:37 | |
Ostatnio spotkałem się w internecie z białkami jaj kurzych w butelce. Butelka to równowartość 32 jaj, ostatnio jaja mocno podrożały i taka butelka wychodzi zdecydowanie korzystniej, niż klasyczne jaja, a ja żółtka wyrzucam do zlewu. Takie białko nie różni się niczym od klasycznego białka z jaja ? Czy może jest tam dodatek jakiejś chemii, aby mogło dłużej być świeże ? |
29 listopada 2017, 23:50 | |
Zasadnicza różnica oprócz ceny to to że takie białko jest pasteryzowane. Właściwości są jednak bardzo podobne a nawet identyczne. Butelka po otwarciu spokojnie tydzień wytrzyma więc jest to dobre rozwiązanie. Kiedys stosowałem i byłem zadowolony z efektów. |
2 grudnia 2017, 11:30 | |
Sam kiedyś używałem białek jaj w butelkach, bo szkoda mi było wyrzucać żółtek, a ilość tłuszczy w diecie była znikoma. Smakują tak samo jak normalne białka jaj, może mają inną konsystencję, bo sa pasteryzowane, ale nie zmienia to smaku potraw. Dodatkowo jest to mega wygoda, no i cenowo fajnie wychodzi, szczególnie po ostatniej podwyżce cen jaj. |