Białko sojowe jak poprawić smak?
6 marca 2018, 13:50 | |
Mój kolega jest weganem i nie moze spozywac nic pochodzenia zwierzecego, kupil wiec izolat bialka sojowego natomiast jest on tragiczny w smaku. Co mozna zrobic by poprawic jego smak? |
6 marca 2018, 16:08 | |
Ogólnie białka sojowe nie są zbyt wyborne w smaku pomijając już fakt ,że nie są też w pełni wartościowe dla organizmu. Natomiast rozumiem, że kolega jest weganem i nie może pewnych rzeczy spożywać - ja mam taką znowu koleżankę:) dlatego spróbuj jej patentu i wymieszaj to białko z mlekiem np: migdałowym lub sojowym - ona właśnie robi sobie takie koktajle i nigdy nie narzekała na smak, ewentualnie spróbuj alternatywnego białka z grochu sciteca w smaku mówiła, że dobre https://www.bcaa.pl/scitec-nutrition/scitec-100-plant-protein-900g.html. Niestety osobiście nie miałem, więc nie wiem jak ono smakuje i raczej prędko się tego nie dowiem - no chyba, że jakimś cudem przejdę na weganizm w co szczerzę wątpię:) bo raczej nie dałbym rady;( bez mięska, jajek;( dla mnie to by była swojego rodzaju istna katorga lub kara - stety czy niestety jestem typowym mięsożercą. |