-10% rabatu na BioTech USA i Trec Nutrition!    10BIOTECH lub 10TREC   Do 24.09.2020r.

Fasola

 27 kwietnia 2018, 11:31

Witam,jak wygląda sprawa z fasolą białą(tą od fasoli po bretońsku) odnośnie redukcji. Potrawa z lekkim sosem pomidorowym własnej roboty z warzywami i kurczakiem ? Co myślicie ?

 27 kwietnia 2018, 11:40

Fasola ma dużo białka roślinnego. Ma go więcej niż mięso (12-13%). Należy jednak pamiętać, ze białko roślinne jest mniej wartościowe od zwierzęcego, ponieważ nie zawiera wszystkich niezbędnych aminokwasów. Dlatego warto fasole łączyć w jednym posiłku np. z ryżem. Co ciekawe, fasola ma dużą zawartość lizyny, z której to organizm produkuje karnitynę. Ta ostatnia m.in wzmacnia serce chroniąc przed chorobą niedokrwienną i zawałem. Wracając do Twojego pytania, nie musisz obawiać się okazjonalnego jedzenia potraw z dodatkiem fasoli, ponieważ posiada ona wiele prozdrowotnych właściwości. Jednocześnie pamiętaj, aby wliczać białko pochodzące z fasoli do dziennego bilansu kalorii.

 

Odpowiedz

Chcesz mieć własny awatar (obrazek) i pseudonim?
Utwórz konto i profil na forum BCAA.pl!
Po publikacji odpowiedź będzie zatwierdzana przez moderatora