Rabat -15% na odżywki!    Kod: 15MNIEJ  

Gotowanie warzyw

 25 stycznia 2018, 13:50

Witam ma pytanko odnośnie warzyw, jak to jest ich z gotowaniem? Trzeba gotowac warzywa które spożywamy czy nie tracą wtedy wartosci swoich dla których własnie je kupujemy. Ktos cos wie na ten temat?

 25 stycznia 2018, 14:20

Prawidłowe gotowanie warzyw uwalnia z nich niektóre składniki odzywcze oraz przekształca je w taki sposób aby były łatwiej przyswajalne dla organizmu. Jednak jesli za długo będziesz gotował swoje warzywa mozesz pozbawic je wielu waznych składników jak np Witamina C. W lodówce przechowuj je na najnizszej półce gdzie temp bedzie najmniejsza. Jezeli podgrzewasz warzywa to staraj sie jak najkrócej zeby zabobiec utracie witamin. Najgorszym sposobem przyrządzenia warzyw jest smażenie.

 

Odpowiedz

Chcesz mieć własny awatar (obrazek) i pseudonim?
Utwórz konto i profil na forum BCAA.pl!
Po publikacji odpowiedź będzie zatwierdzana przez moderatora