Jak długo gotujecie ryż/makaron

 29 listopada 2017, 14:11

Jak w temacie jak długo gotujecie ryz i makaron? i czy ma to wogole jakies znaczenie jak czasami zapomne ze wstawiłem np ryż to torebka wypchana jest po brzegi czy przekłada sie to jakoś na kcal, makro itd 

 29 listopada 2017, 15:53

Ja stosuje patent z rozgotowywaniem ryżu/makaronu, czasami gotuje nawet po 30 minut, przez co ryż/makaron łapie więcej wody, porcja jest większa objętościowo i bardziej się najadamy.

Patent przydatny szczególnie na redukcji, gdzie możemy zwiększyć objętość posiłku, przez co nie jesteśmy tak głodni, a nie ma to wpływu na makroskładniki.

 29 listopada 2017, 16:38

Jakoś cięzko mi uwierzyć ze gotujesz ryz i makaron po 30 min??? Przeciez to wyszła by poprostu paćka jedna wielka której by sie nei dało zjeść..ja gotuje standardowo ok 10 min czasami nawet krócej bo lubie i wole taki bardziej al dente.

 27 lutego 2018, 15:53

Gotuje też po 30-40 min, paczka cała wypchana po brzegi, do zjedzenia normalnie :)

 

Odpowiedz

Chcesz mieć własny awatar (obrazek) i pseudonim?
Utwórz konto i profil na forum BCAA.pl!
Po publikacji odpowiedź będzie zatwierdzana przez moderatora