Jak długo gotujecie ryż/makaron
29 listopada 2017, 14:11 | |
Jak w temacie jak długo gotujecie ryz i makaron? i czy ma to wogole jakies znaczenie jak czasami zapomne ze wstawiłem np ryż to torebka wypchana jest po brzegi czy przekłada sie to jakoś na kcal, makro itd |
29 listopada 2017, 15:53 | |
Ja stosuje patent z rozgotowywaniem ryżu/makaronu, czasami gotuje nawet po 30 minut, przez co ryż/makaron łapie więcej wody, porcja jest większa objętościowo i bardziej się najadamy. Patent przydatny szczególnie na redukcji, gdzie możemy zwiększyć objętość posiłku, przez co nie jesteśmy tak głodni, a nie ma to wpływu na makroskładniki. |
29 listopada 2017, 16:38 | |
Jakoś cięzko mi uwierzyć ze gotujesz ryz i makaron po 30 min??? Przeciez to wyszła by poprostu paćka jedna wielka której by sie nei dało zjeść..ja gotuje standardowo ok 10 min czasami nawet krócej bo lubie i wole taki bardziej al dente. |
27 lutego 2018, 15:53 | |
Koksik007 | Gotuje też po 30-40 min, paczka cała wypchana po brzegi, do zjedzenia normalnie :) |