Jaka mąka?
9 listopada 2017, 13:09 | |
Jestem ogromnym fanem wypieków, lubie sobie kombinować w diecie robić różnego rodzaju fit-ciasta, naleśniki itd A wiadomo bez mąki sie nie obędzie wiadomo ze pszeniczna odpada. Byłem ostatnio w bio-sklepie ale tez mają taki wybór, że cięzko było sie zdecydowac..Ryżowa, lniana, kokosowa, owsiana, razowa? Którą zdrową mąke byscie polecili do moich wypieków? |
10 listopada 2017, 16:26 | |
Każda z tych, które wymieniłes będzie dobry wyborem. Moją ulubioną jest ryżowa, więc jako ogromny zwolennik ryżu polece Ci własnie tą. Ale tak naprawde stestuj sobie wszystkie bo wiadomo kazdy ma inny gust i Tobie akurat ryżowa może nie podejśc. Kokosowa na pewno będzie miała więcej tłuszczu więc dostosuj tez pod swoje makro.. |
15 listopada 2017, 17:37 | |
Ja najczęściej używam gryczanej i owsianej przez małą zawartość węglowodanów, no i w sumie pasują do wszystkiego. Jedząc śniadania białkowo tłuszczowe fajnie sprawdzi się mąka kokosowa przez minimalną zawartość węglowodanów, no i smak rewelacja... głównie komponuje z niej omlety na słodko. |
16 listopada 2017, 10:51 | |
Sebi | A ja np jak robie naleśniczki to używam kukurydzianej ze względu na jej delikatność i puszystość :) no i jest mega w smaku! wypróbuj może też jakiś mix tych mąk i wyjdzie Ci cościekawego:) |
16 listopada 2017, 15:31 | |
Jeszcze bardzo fajne rozwiązanie widziałem ostatnio w tesco na dziale ze zdrową żywnością. Mix bezglutenowy złożony z kilku mąk, robiłem z tego już naleśniki, omlety i na prawdę mega się sprawdza. Minusem jest niestety cena względem innych mąk. |