Jaka mąka?

 9 listopada 2017, 13:09

Jestem ogromnym fanem wypieków, lubie sobie kombinować w diecie robić różnego rodzaju fit-ciasta, naleśniki itd A wiadomo bez mąki sie nie obędzie wiadomo ze pszeniczna odpada. Byłem ostatnio w bio-sklepie ale tez mają taki wybór, że cięzko było sie zdecydowac..Ryżowa, lniana, kokosowa, owsiana, razowa? Którą zdrową mąke byscie polecili do moich wypieków?

 10 listopada 2017, 16:26

Każda z tych, które wymieniłes będzie dobry wyborem. Moją ulubioną jest ryżowa, więc jako ogromny zwolennik ryżu polece Ci własnie tą. Ale tak naprawde stestuj sobie wszystkie bo wiadomo kazdy ma inny gust i  Tobie akurat ryżowa może nie podejśc. Kokosowa na pewno będzie miała więcej tłuszczu więc dostosuj tez pod swoje makro..

 15 listopada 2017, 17:37

Ja najczęściej używam gryczanej i owsianej przez małą zawartość węglowodanów, no i w sumie pasują do wszystkiego.

Jedząc śniadania białkowo tłuszczowe fajnie sprawdzi się mąka kokosowa przez minimalną zawartość węglowodanów, no i smak rewelacja... głównie komponuje z niej omlety na słodko.

 16 listopada 2017, 10:51

A ja np jak robie naleśniczki to używam kukurydzianej ze względu na jej delikatność i puszystość :) no i jest mega w smaku! wypróbuj może też jakiś mix tych mąk i wyjdzie Ci cościekawego:)

 16 listopada 2017, 15:31

Jeszcze bardzo fajne rozwiązanie widziałem ostatnio w tesco na dziale ze zdrową żywnością.

Mix bezglutenowy złożony z kilku mąk, robiłem z tego już naleśniki, omlety i na prawdę mega się sprawdza.

Minusem jest niestety cena względem innych mąk.

 

Odpowiedz

Chcesz mieć własny awatar (obrazek) i pseudonim?
Utwórz konto i profil na forum BCAA.pl!
Po publikacji odpowiedź będzie zatwierdzana przez moderatora