Jaki makaron?

 14 listopada 2017, 22:49

Który wedłóg was jest lepszy? Ten z maki pszennej czy z pełnoziarnistej. Wydaje mi sie, że ten z pełnoziarnistej ale może macie jakieś inne spostrzeżenia co do tego tematu?

 14 listopada 2017, 23:04

Proponuje zawsze wybierać ten z mąki twardej czyli durum. Jeżeli chodzi o źródło to nie jest już aż tak istotone.

W tym wypadku różnica jest taka, że ciemne makarony mają więcej błonnika. Jeżeli chcesz mniejsze ilości błonnika w jedzeniu to możesz śmiało wybierać jasne makarony.

 16 listopada 2017, 10:52

Osobiście uważażam że jasne makarony są smaczniejsze i w niczym gorsze więc jak dla mnie jasne makarony lepsze :) bo są smaczniejsze a też możesz wliczyć w bilans :)

 16 listopada 2017, 15:34

Ja też jestem zwolennikiem normalnego makaronu z semoliny durum.

Jest o wiele smaczniejszy, niż ciemny makaron który różni się tylko zawartością błonnika, a równie dobry odżywczo.

Chyba, że zależy Ci na sytości po posiłku, a smak to inna sprawa, to wybieraj makaron pełnoziarnisty...

 

Odpowiedz

Chcesz mieć własny awatar (obrazek) i pseudonim?
Utwórz konto i profil na forum BCAA.pl!
Po publikacji odpowiedź będzie zatwierdzana przez moderatora