Jaki makaron?
14 listopada 2017, 22:49 | |
Który wedłóg was jest lepszy? Ten z maki pszennej czy z pełnoziarnistej. Wydaje mi sie, że ten z pełnoziarnistej ale może macie jakieś inne spostrzeżenia co do tego tematu? |
14 listopada 2017, 23:04 | |
Proponuje zawsze wybierać ten z mąki twardej czyli durum. Jeżeli chodzi o źródło to nie jest już aż tak istotone. W tym wypadku różnica jest taka, że ciemne makarony mają więcej błonnika. Jeżeli chcesz mniejsze ilości błonnika w jedzeniu to możesz śmiało wybierać jasne makarony. |
16 listopada 2017, 10:52 | |
Sebi | Osobiście uważażam że jasne makarony są smaczniejsze i w niczym gorsze więc jak dla mnie jasne makarony lepsze :) bo są smaczniejsze a też możesz wliczyć w bilans :) |
16 listopada 2017, 15:34 | |
Ja też jestem zwolennikiem normalnego makaronu z semoliny durum. Jest o wiele smaczniejszy, niż ciemny makaron który różni się tylko zawartością błonnika, a równie dobry odżywczo. Chyba, że zależy Ci na sytości po posiłku, a smak to inna sprawa, to wybieraj makaron pełnoziarnisty... |