Kasza manna, mąka kukurydziana
25 stycznia 2018, 11:24 | |
Witam moje pytanie dotyczy kaszy manny i mąki kukurydzianej. Wiem że są to produkty o wysokim indeksie glikemicznym jednak czy mogły by sie nadawać jako śniadanie jako zamiennik płatków owsianych? Z góry dziekuję za odpowiedz. |
25 stycznia 2018, 11:51 | |
Mąkę kukrydzianą stosuj raczej po treningu np z owsianką jest lekkostrawna więc nadaje sie idealnie na posiłek potreningowy. Mąka ta posiada równiez wysoki Indeks Glikemiczny więc jak jestes w okresie redukcji to raczej unikaj tego produktu. Co do kaszy manny tez raczej spozywaj ją sporadycznie, po pierwsze jest robiona z pszenicy której ja nie polecam a po drugie ma bardzo duzo glutenu więc mozesz czuc sie nie zbyt komfortowo jezeli masz problemy z glutenem. Zamiast owsianki do sniadania lepiej uzyj płatków lub kaszy jaglanej. |