Które warzywa i owoce na redukcji?

 5 października 2017, 22:22

Polecacie jakis konkretne warzywa i owocowe? Do tej pory jadłem każde ale może są jakieś lepsze albo gorsze warzywa na których warto skupić się bardziej podczas redukcji?

To samo dotyczy się owoców. Któreś polecacie bardziej lub mniej?

 6 października 2017, 16:44

Jeżeli chodzi o warzywa to proponuję takie, które zawierają dużo błonnika oraz niską zawartość kalorii:

  • brokuły
  • fasolka szparagowa
  • szparagi
  • pomidor
  • kapusta kiszona
  • ogórki kiszone

Spokojnie na ych warzywach możesz bazować.
Z owocami ostrożnie:

  • truskawki
  • borówki amerykańskie
  • jabłka
 6 października 2017, 16:46

Wszystko zależy od Twojego bilansu kalorycznego, bo tak na prawdę jeść możesz każde jeśli bilans będzie ujemny.

Ja bym się jednak skupił na tych niskokalorycznych, ale gęstych odżywczo czyli jeśli chodzi o warzywa to np. ogórki, kapusty, pomidory, fasolka zielona bądź żółta itd.
Jeśli chodzi o owoce to: jabłka,truskawki,maliny.

Unikałbym warzyw strączkowych jak kukurydza,groch i zwracał uwagę na te bardziej kaloryczne owoce jak np. banany.

 

Odpowiedz

Chcesz mieć własny awatar (obrazek) i pseudonim?
Utwórz konto i profil na forum BCAA.pl!
Po publikacji odpowiedź będzie zatwierdzana przez moderatora