Przepis na omleta z mąki ryżowej z WPC

 28 września 2017, 11:44

Siema mój przepis na nieśmiertelnego omleta :)

3 całe jajka 5 białek jaj

100g mąki ryżowej, 20 g odżywki białkowej wpc

Dodatki: żurawina lub rodzynki(spora garść)

Jako polewa smiksowane mrożone owoce z jogurtem na naturalnym i masłem orzechowym :) Palce lizać

a Wy jak robicie swoje omlety?

 30 września 2017, 11:47

U mnie najlepiej sprawdzają się omlety z mąki gryczanej.
Warto zwrócić uwagę, że ma mniejszą zawartość węglowodanów i kalorykę od pozostałych mąk.
U mnie wygląda to następująco:

-1 całe jajo
-100 g mąki gryczanej
-150 g białek jaj
-jakiś owoc np. jabłko, banan
-proszek do pieczenia
-kakao i cynamon

Jako polewa odżywka białkowa z odrobiną wody i masło orzechowe.
Zdecydowanie smaczniejsza opcja niż wszelkiej maści słodycze :D.

 2 października 2017, 20:30

Ja mam fajny patent dla osób które chcą zrobić omleta bez węglowodanów.
Składniki następujące:

-Jaja
-Trochę mąki lnaniej (mega makro)
-Marchewka
-Rabarbar
-Odżywka białkowa
-Cynamon
-Proszek do pieczenia

Wszystkie składniki prócz marchewki i rabarbaru miksujemy, do masy dodajemy startą marchew i pokrojony rabarbar, smażymy około 20 minut pod przykrywką i tyle ;).

 3 października 2017, 21:11

No powiem Ci Janusz, że dzisiaj na śniadanie zrobiłem omlet według Twojego przepisu i wyszła petarda !
Dodałem jeszcze polewę z odżywki białkowej i odrobiny mleka, po prostu niebo w gębie.
Już czuję, że to będzie moje stałe śniadanie na kilka miesięcy ! :D

 

Odpowiedz

Chcesz mieć własny awatar (obrazek) i pseudonim?
Utwórz konto i profil na forum BCAA.pl!
Po publikacji odpowiedź będzie zatwierdzana przez moderatora