Masło migdałowe a migdały

 28 listopada 2017, 15:47

Mam zamiar sam zrobić masło migdałowe. Zastanawiam się jednak jak mam liczyć makroskładniki z tego masła? Są one takie same jak z orzechów? Może różnią sie jakoś i trzeba inaczej to liczyć?

Chcę tak zrobic ponieważ bardziej coś takiego mi smakuje.

 28 listopada 2017, 16:39

Jeżeli masz taka możliwość to w zasadzie makroskładniki powinny się zgadzać. Mogą wystąpić jakieś drobne różnice bo gdzieś się wytrącił olej, którego w danym momencie nie zjesz ale są one tak minimalne, że nawet nie odczujesz jego braku albo nadmiaru.

Jedz śmiało.

 28 listopada 2017, 16:57

Makroskładniki liczysz na ilość orzechów którą wykorzystasz do zrobienia masła.

Z własnego doświadczenia wiem jednak, że robienie masła samemu kończy się po kilku razach na spalonym blenderze i suma sumarum koszta które ponosisz za nowy blender są wyższe, niż kupowałbyś gotowe masło w sklepie, więc zastanów się dobrze czy warto...

 

Odpowiedz

Chcesz mieć własny awatar (obrazek) i pseudonim?
Utwórz konto i profil na forum BCAA.pl!
Po publikacji odpowiedź będzie zatwierdzana przez moderatora