Rabat na odżywki! -10% od 199 zł  Kod: RABAT10  

Na czym smażyć?

 19 lutego 2018, 13:01

Witam.. Czy można smażyć mięso i inne potrawy na oliwie z oliwek i czy jest ona zdrowsza od oleju słonecznikowego??? Proszę o odpowiedź i pozdrawiam.

 19 lutego 2018, 13:19

Witam, oleje, które nadają się do smażenia to: - arganowy - rzepakowy - oliwe z oliwek - ryżowy - kokosowy - palmowy Nie wolno smażyć na olejach: - słonecznikowy - lniany - sezamowy - pestek dyni - kiełek kukurydzy - wiesiołka - ostropestu Nie powinien Pan smażyć potraw na oleju słonecznikowym. Olej ryżowy jest bardzo uniwersalny, nie pozostawia do tego posmaku.

 

Odpowiedz

Chcesz mieć własny awatar (obrazek) i pseudonim?
Utwórz konto i profil na forum BCAA.pl!
Po publikacji odpowiedź będzie zatwierdzana przez moderatora