Na czym smażycie?

 10 października 2017, 11:56

Siemanko zastanawiam nad zmianą oleju do smazenia. A konkretniej ostatni okres smazylem na oleju kokosowym. Ale ostatnio myslalem zeby przerzucić sie na bezkaloryczny olej w sprayu. I czy wtedy dodawać ten tłuszcz do posilkow na którym smazyłem? czy jak to rozwiązać

 10 października 2017, 13:23

Moim zdaniem jest to świetne rozwiązanie, tym bardziej jeżeli Twoja dieta zakłada sporą ilość tluszczy w diecie. W ten sposób można dużo łatwiej kontrolować tą ilość. Oprócz oleju kokosowego, proponuję dodać jeszcze olej lniany. A z dodawaniem dokładnie tak jak napisałeś do każdego posiłku odpowiednia ilość oleju tak by zmieścić sie w zapotrzebowaniu dziennym.

 11 października 2017, 23:20

Tak jak Łukasz napisał, to będzie najlepsze rozwiązanie.

Niestety niektóre oleje są niestabilne i pod względem temperatury są pozbawiane wszelkich wartości.

Używając ich jako źródeł tłuszczu na zimno masz pewność dostarczasz źródło pełnowartościowe.

 

Odpowiedz

Chcesz mieć własny awatar (obrazek) i pseudonim?
Utwórz konto i profil na forum BCAA.pl!
Po publikacji odpowiedź będzie zatwierdzana przez moderatora