Na czym smażycie?
10 października 2017, 11:56 | |
Siemanko zastanawiam nad zmianą oleju do smazenia. A konkretniej ostatni okres smazylem na oleju kokosowym. Ale ostatnio myslalem zeby przerzucić sie na bezkaloryczny olej w sprayu. I czy wtedy dodawać ten tłuszcz do posilkow na którym smazyłem? czy jak to rozwiązać |
10 października 2017, 13:23 | |
Moim zdaniem jest to świetne rozwiązanie, tym bardziej jeżeli Twoja dieta zakłada sporą ilość tluszczy w diecie. W ten sposób można dużo łatwiej kontrolować tą ilość. Oprócz oleju kokosowego, proponuję dodać jeszcze olej lniany. A z dodawaniem dokładnie tak jak napisałeś do każdego posiłku odpowiednia ilość oleju tak by zmieścić sie w zapotrzebowaniu dziennym. |
11 października 2017, 23:20 | |
Tak jak Łukasz napisał, to będzie najlepsze rozwiązanie. Niestety niektóre oleje są niestabilne i pod względem temperatury są pozbawiane wszelkich wartości. Używając ich jako źródeł tłuszczu na zimno masz pewność dostarczasz źródło pełnowartościowe. |