Odzież -20% taniej! 🎅 Kod: MIKOLAJKI    SPRAWDŹ!  

Olej

 26 stycznia 2018, 12:23

Witam mam pytanko odnośnie oleju do smazenia, który będzie najlepszym wyborem? Czy olej rzepakoway będzie sie nadawał do tego czy jest on zdrowy? Jak nie to jak inny wybrac?

 26 stycznia 2018, 12:40

Do smażenia najlepiej używac tłuszczów o wysokiej temparaturze dymienia. Mam tu na mysli tłuscze nasycone które są bardziej odporne na działanie wysokiej temparatury. Należą do nich masło klarowane, olej kokosowy, Nie polecam do smazenia tłuszcsy jedno oraz wielonienasyconych ze wzgledu na procey utleniania jakie zachodzą. Olej rzepakowy nadaje sie tylko do spozycia na zimno

 

Odpowiedz

Chcesz mieć własny awatar (obrazek) i pseudonim?
Utwórz konto i profil na forum BCAA.pl!
Po publikacji odpowiedź będzie zatwierdzana przez moderatora