Smażenie a reduckja

 3 listopada 2017, 21:58

Wszędzie czytam, że nie wilno jeść smażonego mięsa i ogólnie smażonych potraw na redukcji. Lepiej niby gotowane.

Co o tym sądzicie? Jeżeli będę jadł smażone to nie schudnę? Macie jakieś zdanie na ten temat?

 3 listopada 2017, 22:11

Jeżeli nie będziesz dodawał do smażenia tłuszczu to jak najbardziej jest to dobre wyjście nawet na redukcji. Ogólnie zawsze na nasza korzyść działa deficyt czyli ujemny bilans kaloryczny a nie sposób przyrządzenia potrawy.

Jeżeli przyklejają się tobie potrawy to fajnym sposobem jest spray do smażenia tzw. PAM.

 4 listopada 2017, 11:44

Dokładnie, to czy redukcja będzie szła w odpowiednim kierunku jest uwarunkowane deficytem i spożywanie smażonych potraw nie ma na nią żadnego wpływu jeśli ilość tłuszczy mieści się w dziennie założenia diety.

Jeśli szkoda Ci kalorii to używaj wcześniej wspomnianego Pam'u.

 

Odpowiedz

Chcesz mieć własny awatar (obrazek) i pseudonim?
Utwórz konto i profil na forum BCAA.pl!
Po publikacji odpowiedź będzie zatwierdzana przez moderatora