Smażenie a reduckja
3 listopada 2017, 21:58 | |
Wszędzie czytam, że nie wilno jeść smażonego mięsa i ogólnie smażonych potraw na redukcji. Lepiej niby gotowane. Co o tym sądzicie? Jeżeli będę jadł smażone to nie schudnę? Macie jakieś zdanie na ten temat? |
3 listopada 2017, 22:11 | |
Jeżeli nie będziesz dodawał do smażenia tłuszczu to jak najbardziej jest to dobre wyjście nawet na redukcji. Ogólnie zawsze na nasza korzyść działa deficyt czyli ujemny bilans kaloryczny a nie sposób przyrządzenia potrawy. Jeżeli przyklejają się tobie potrawy to fajnym sposobem jest spray do smażenia tzw. PAM. |
4 listopada 2017, 11:44 | |
Dokładnie, to czy redukcja będzie szła w odpowiednim kierunku jest uwarunkowane deficytem i spożywanie smażonych potraw nie ma na nią żadnego wpływu jeśli ilość tłuszczy mieści się w dziennie założenia diety. Jeśli szkoda Ci kalorii to używaj wcześniej wspomnianego Pam'u. |