Smażenie na maśle

 24 stycznia 2018, 15:24

Od pewnego czasu mam problem z utrzymaniem tłuszczy w diecie. Uzywam oleju winogronowego który ma 92g tłusczu w 100ml. Zastanawiałem sie czy użycie masła które ma 39g tłuszczu na 100g nie będzie lepszym rozwiązaniem ?

 24 stycznia 2018, 15:42

39g tłuszczu na 100g? To nie jest masło! to margaryna, która nie nadaje sie do spożycia a tym bardziej do smażenia. Masło zaczyna sie ok 80g tłuszczu na 100g więc albo kup prawdziwe masło albo zostan przy oleju. Ewentualnie mozesz przerzucic sie na pam a olejem polewac potrawy wtedy duzo łatwiej kontrolowac podaz tłuszczu w diecie i mysle ze spokojnie bedziesz trafiał w makro z tłuszczem. pozdrawiam

 

Odpowiedz

Chcesz mieć własny awatar (obrazek) i pseudonim?
Utwórz konto i profil na forum BCAA.pl!
Po publikacji odpowiedź będzie zatwierdzana przez moderatora