Wieprzowina jako zródło białka

 5 października 2017, 17:29

Pytanko dotyczy naszego zwięrzątka hodowlanego w Polsce czyli wiadomo świnii. Jak to jest z jedzeniem wieprzowiny, przez bardzo dlugo uwazało sie ze wieprzowina jest niezdrowa ale patrząc np na tabele wartości odzywczych szynki wieprzowej za bardzo nie ma do czego sie przyczepic. Więc o co chodzi z ta wieprzowina? Mozna stosowac jako zródło bialka?

 5 października 2017, 22:11

Jak najbardziej. Wieprzowina to tak samo dobre źródło białka jak każde inne. Jest pełnowartościowa więc śmiało. Należy jednak wybierać taką część aby pasowała w nasze makro.

Ja bardzo często wybieram polędwicę bo jest najbardziej delikatna i ma najmniej tłuszczu.

 

Odpowiedz

Chcesz mieć własny awatar (obrazek) i pseudonim?
Utwórz konto i profil na forum BCAA.pl!
Po publikacji odpowiedź będzie zatwierdzana przez moderatora