Wiórki kokosowe, migdały
19 lutego 2018, 14:41 | |
Często dodaje te produkty do owsianki, omleta (przynajmniej raz dziennie) w ilosci 5-10 g. Są one wysokokaloryczne jak i posiadają dużą zawartość tłuszczu, ale podobno dobrego. Czy ta ilość jest bezpieczna, aby nie spowodować nadmiaru tłuszczu w organiżmie, czy lepiej by było odstawić te produkty. Mogę zaznaczyć, ze nie staram się ani przybrać na masie, ani nie jestem na redukcji. Chcę utrzymać swoją wagę. |
19 lutego 2018, 15:09 | |
Tłuszcze zawarte w wiórkach się nie odkładają i nie podnoszą złego cholesterolu. Warto je jeść też ze względu na sporą ilość błonnika i średniołańcuchowych kwasów tłuszczowych (MCT). Także śmiało dodawaj co do migdałów używa się ich nawet w dietach redukcyjnych więc napewno ci nie zaszkodzą,a także regulują przemianę materii i zapobiegają odkładaniu się tłuszczów.Ponadto zawierają fosfor,wapń witaminę E, cynk. |