Rabat -5% od 119 zł lub -10% od 179 zł  Kod: RABAT510   

Now Foods Spirulina 100tab.

Brak towaru w magazynie.
Powiadom, gdy produkt będzie w sprzedaży
0
0
0

Spirulina Pacifica to wyjątkowa niebiesko-zielona alga, zawierająca wyjątkowo cenne białka roślinne, kwas gamma-linolowy (GLA), żelazo, selen i witaminy. Jest bogata w magnez i naturalny barwnik beta-karoten.

Działanie:

  • Ma właściwości detoksykujące.

  • Chroni przed wolnymi rodnikami.

  • Działa jako antyoksydant.

  • Wzmacnia układ immunologiczny.

  • Zwiększa podaż energii do komórek.
  • Wspiera eliminację tłuszczu.

  • Zmniejsza uczucie głodu.

  • Obniża ciśnienie krwionośne.

  • Pozytywnie wpływa na naturalną florę jelit.

Spirulina jest wyjątkowo bogata w białko - zawartość protein w suchej masie produktu jest podobna jak w mięsie i wynosi ok. 70% - 80%. Składniki odżywcze, których zazwyczaj mamy niedobór ze względu na niewłaściwą dietę lub z powodu stresu, takie jak żelazo, selen, witaminy, są obecne w tej aldze w znacznych ilościach. Zawiera witaminy A, B, C, D, E, K i inne. Jest bogata w magnez i naturalny barwnik beta-karoten. Charakteryzuje się wysoką przyswajalnością na poziomie 85–95%. Regularne przyjmowanie tego suplementu diety wspomaga procesy przemiany materii (reguluje wydzielanie soków żołądkowych). Jest również doskonałym uzupełnieniem diety rekonwalescentów, wegetarian oraz osób starszych. Przyspiesza eliminację szkodliwych toksyn z organizmu i chroni przed wolnymi rodnikami. Stymuluje układ odpornościowy, wspiera eliminację tłuszczu, zmniejsza łaknienie, obniża ciśnienie tętnicze i pozytywnie działa na naturalną florę bakteryjną jelit.

Dawkowanie:

  • Dorośli mogą przyjmować maksymalnie 3 tabletki dziennie.

Skład
Wielkość porcji: 1 tabletka
Ilość porcji w opakowaniu: 100
Wielkość opakowania: 100 tabl.
Skład w porcji 1 tabl.
Beta-karoten 1,125mg
Witamina B1 12,5µg
Witamina B2 18,33µg
Witamina B12 0,33µg
Wapń 2,5mg
Żelazo 0,25mg
Kwas gamma-linolenowy 5µg
Chlorofil 4,17mg
Spirulina 500mg
Pozostałe składniki
Żelatyna (kapsułka) i kwas stearynowy.