Białka Roślinne (sojowe, pszeniczne)

Białka roślinne, do których zaliczyć możemy białka sojowe czy pszeniczne, są świetnym uzupełnieniem diety w nieco inny aminogram niż białka pochodzenia zwierzęcego. Ten typ białek może być stosowany również przez wegetarian i wegan, zapewniając nie tylko wzrost beztłuszczowej masy mięśniowej, ale również szybszą regenerację mięśni. Niestety cechuje je troszkę niższa wartość biologiczna niż białka serwatki czy jaja.

Sortowanie: Nazwa Cena

Rekomendowane artykuły

Co jeść na masę, ile kalorii i jakie produkty

Co jeść na masę - to pytanie bardzo często zadawane przez wiele osób zaczynających swoją przygodę z siłownią. Jakie wybierać produkty? Jeść często, czy rzadko? Jak dużo? Warto wyjaśnić te wątpliwości, aby jak najsprawniej budować imponujące mięśnie.

Soja a testosteron - wyniki badań, bezpieczna ilość, korzyści

Soja w świecie sportu budzi wiele kontrowersji. Można przeczytać wiele opinii dotyczących jej negatywnego wpływu na męską gospodarkę hormonalną, ale jak wygląda to w rzeczywistości? Czy jest dla męzczyzn bezpieczna?

Co brać pomiędzy cyklami kreatynowymi?

Kreatyna to obecnie jeden z najpopularniejszych suplementów diety wybierany przede wszystkim przez sportowców. Stosują ją osoby na różnym poziomie zaawansowania, przede wszystkim po to by zwiększyć siłę i wytrzymałość. Co jednak brać między cyklami?

Kulturystyka i wegetarianizm - dieta, wskazówki, jadłospis

Jest to kolejny artykuł dotyczący wegetarianizmu w kulturystyce. Wątpliwości związane z tym zagadnieniem wyjaśniliśmy już wcześniej - teraz przyszła pora na praktyczne ujęcie tematu. Wskazówki dotyczące komponowania diety, przykładowy jadłospis...