Białka Roślinne (sojowe, pszeniczne)

Białka roślinne, do których zaliczyć możemy białka sojowe czy pszeniczne, są świetnym uzupełnieniem diety w nieco inny aminogram niż białka pochodzenia zwierzęcego. Ten typ białek może być stosowany również przez wegetarian i wegan, zapewniając nie tylko wzrost beztłuszczowej masy mięśniowej, ale również szybszą regenerację mięśni. Niestety cechuje je troszkę niższa wartość biologiczna niż białka serwatki czy jaja.

Sortowanie: Nazwa Cena

Rekomendowane artykuły

Wegetarianizm w kulturystyce - czy to się wyklucza?

Na przestrzeni ostatnich lat obserwuje się coraz większe zainteresowanie wegetarianizmem. O jego zaletach mówi się dużo, co sprawia że do "vege" przekonuje się wielu sportowców. Ale czy można odnosić sukcesy będąc na diecie bezmięsnej?

Kulturystyka i wegetarianizm - dieta, wskazówki, jadłospis

Jest to kolejny artykuł dotyczący wegetarianizmu w kulturystyce. Wątpliwości związane z tym zagadnieniem wyjaśniliśmy już wcześniej - teraz przyszła pora na praktyczne ujęcie tematu. Wskazówki dotyczące komponowania diety, przykładowy jadłospis...

Co brać pomiędzy cyklami kreatynowymi?

Kreatyna to obecnie jeden z najpopularniejszych suplementów diety wybierany przede wszystkim przez sportowców. Stosują ją osoby na różnym poziomie zaawansowania, przede wszystkim po to by zwiększyć siłę i wytrzymałość. Co jednak brać między cyklami?

Soja a testosteron - wyniki badań, bezpieczna ilość, korzyści

Soja w świecie sportu budzi wiele kontrowersji. Można przeczytać wiele opinii dotyczących jej negatywnego wpływu na męską gospodarkę hormonalną, ale jak wygląda to w rzeczywistości? Czy jest dla męzczyzn bezpieczna?