-10% na markę BioTech USA KOD: BIOTECH10 w dniach 24.06-30.06.2019

Białka Roślinne (sojowe, pszeniczne)

Białka roślinne, do których zaliczyć możemy białka sojowe czy pszeniczne, są świetnym uzupełnieniem diety w nieco inny aminogram niż białka pochodzenia zwierzęcego. Ten typ białek może być stosowany również przez wegetarian i wegan, zapewniając nie tylko wzrost beztłuszczowej masy mięśniowej, ale również szybszą regenerację mięśni. Niestety cechuje je troszkę niższa wartość biologiczna niż białka serwatki czy jaja.

Sortowanie: Nazwa Cena

Rekomendowane artykuły

Co brać pomiędzy cyklami kreatynowymi?

Kreatyna to obecnie jeden z najpopularniejszych suplementów diety wybierany przede wszystkim przez sportowców. Stosują ją osoby na różnym poziomie zaawansowania, przede wszystkim po to by zwiększyć siłę i wytrzymałość. Co jednak brać między cyklami?

Soja a testosteron - wyniki badań, bezpieczna ilość, korzyści

Soja w świecie sportu budzi wiele kontrowersji. Można przeczytać wiele opinii dotyczących jej negatywnego wpływu na męską gospodarkę hormonalną, ale jak wygląda to w rzeczywistości? Czy jest dla męzczyzn bezpieczna?

Okno anaboliczne - fakt czy mit?

Okno anaboliczne to jedno z zagadnień poruszanych już wielokrotnie przez znaczną część osób ćwiczących, stosujących suplementację diety. Ale czy faktycznie ono istnieje, a jak tak, to jak najlepiej je wykorzystać, aby w pełni wzmocnić efekty treningowe?

Najlepsze źródła białka w diecie

Białko to niezaprzeczalnie jeden ze składników odżywczych, na który zwraca uwagę zdecydowana większość bywalców siłowni. Czym tak naprawdę jest? Jakie są najlepsze jego źródła? Odpowiedzi na te pytania i wiele innych znajdziecie w dalszej części artykułu.