Białka Roślinne (sojowe, pszeniczne)

Białka roślinne, do których zaliczyć możemy białka sojowe czy pszeniczne, są świetnym uzupełnieniem diety w nieco inny aminogram niż białka pochodzenia zwierzęcego. Ten typ białek może być stosowany również przez wegetarian i wegan, zapewniając nie tylko wzrost beztłuszczowej masy mięśniowej, ale również szybszą regenerację mięśni. Niestety cechuje je troszkę niższa wartość biologiczna niż białka serwatki czy jaja.

Sortowanie: Nazwa Cena

Rekomendowane artykuły

Dieta na rzeźbę - jakie produkty wybierać?

Po okresie świątecznej rozpusty, gdzie tak ochoczo sięgaliśmy po kolejny kawałek sernika przychodzi okres postanowień noworocznych. Jednym z częściej podejmowanych jest zmiana trybu życia na bardziej aktywny, prowadzący m.in do redukcji masy ciała. Jakie produkty najlepiej wybierać? Sprawdźmy.

Dieta paleo dla sportowców - wprowadzenie

Dieta paleo to jeden z modeli żywieniowych charakteryzujących się dużą popularnością wśród znacznej grupy osób. Skąd się jednak wywodzi? Jakie są jego podstawowe założenia? Odpowiedzi znajdziesz w poniższym artykule.

Najlepsze białko

Odżywki białkowe to kategoria, która cieszy się zdecydowanie największą popularnością. Nie bez powodu - to proteiny stanowią podstawowy budulec mięśni. Ale czy suplementacja naprawdę jest konieczna? Którą formę białka wybrać dla siebie?

Kulturystyka i wegetarianizm - dieta, wskazówki, jadłospis

Jest to kolejny artykuł dotyczący wegetarianizmu w kulturystyce. Wątpliwości związane z tym zagadnieniem wyjaśniliśmy już wcześniej - teraz przyszła pora na praktyczne ujęcie tematu. Wskazówki dotyczące komponowania diety, przykładowy jadłospis...