Białka Roślinne (sojowe, pszeniczne)

Białka roślinne, do których zaliczyć możemy białka sojowe czy pszeniczne, są świetnym uzupełnieniem diety w nieco inny aminogram niż białka pochodzenia zwierzęcego. Ten typ białek może być stosowany również przez wegetarian i wegan, zapewniając nie tylko wzrost beztłuszczowej masy mięśniowej, ale również szybszą regenerację mięśni. Niestety cechuje je troszkę niższa wartość biologiczna niż białka serwatki czy jaja.

Sortowanie: Nazwa Cena

Rekomendowane artykuły

Wegetarianizm w kulturystyce - czy to się wyklucza?

Na przestrzeni ostatnich lat obserwuje się coraz większe zainteresowanie wegetarianizmem. O jego zaletach mówi się dużo, co sprawia że do "vege" przekonuje się wielu sportowców. Ale czy można odnosić sukcesy będąc na diecie bezmięsnej?

Okno anaboliczne - fakt czy mit?

Okno anaboliczne to jedno z zagadnień poruszanych już wielokrotnie przez znaczną część osób ćwiczących, stosujących suplementację diety. Ale czy faktycznie ono istnieje, a jak tak, to jak najlepiej je wykorzystać, aby w pełni wzmocnić efekty treningowe?

Dieta paleo dla sportowców - wprowadzenie

Dieta paleo to jeden z modeli żywieniowych charakteryzujących się dużą popularnością wśród znacznej grupy osób. Skąd się jednak wywodzi? Jakie są jego podstawowe założenia? Odpowiedzi znajdziesz w poniższym artykule.

Kulturystyka i wegetarianizm - dieta, wskazówki, jadłospis

Jest to kolejny artykuł dotyczący wegetarianizmu w kulturystyce. Wątpliwości związane z tym zagadnieniem wyjaśniliśmy już wcześniej - teraz przyszła pora na praktyczne ujęcie tematu. Wskazówki dotyczące komponowania diety, przykładowy jadłospis...