Białka Sojowe

Białka sojowe są świetnym źródłem białka dla wszystkich osób, u których wzrasta zapotrzebowanie na białko w diecie. Cechują się niższą wartością biologiczną od białek zwierzęcych, jednak z powodzeniem mogą być stosowane przez osoby, które z różnych względów białek zwierzęcych spożywać nie mogą.

Sortowanie: Nazwa Cena

Rekomendowane artykuły

Co jeść na masę, ile kalorii i jakie produkty

Co jeść na masę - to pytanie bardzo często zadawane przez wiele osób zaczynających swoją przygodę z siłownią. Jakie wybierać produkty? Jeść często, czy rzadko? Jak dużo? Warto wyjaśnić te wątpliwości, aby jak najsprawniej budować imponujące mięśnie.

Aminokwasy BCAA a białko i kreatyna

Na rynku dostępnych jest coraz więcej odżywek i suplementów. BCAA, białko, kreatyna – które z nich wybrać, aby najskuteczniej wspomóc swój organizm? Dobór będzie zależał od wielu czynników, w tym postawionego sobie celu.

Najlepsze źródła białka roślinnego

Podstawę żywienia większości sportowców stanowią produkty pochodzenia zwierzęcego, które przede wszystkim dostarczają znacznych ilości białka. Warto jednak poznać inne jego źródła, nie tylko jeśli bazujesz wyłącznie na produktach roślinnych, ale też jeśli chcesz wprowadzić do diety urozmaicenia.

Okno anaboliczne - fakt czy mit?

Okno anaboliczne to jedno z zagadnień poruszanych już wielokrotnie przez znaczną część osób ćwiczących, stosujących suplementację diety. Ale czy faktycznie ono istnieje, a jak tak, to jak najlepiej je wykorzystać, aby w pełni wzmocnić efekty treningowe?