
Targroch Migdały Blanszowane 1000g
Poszukujesz smacznej przekąski, ale nie wiesz po co sięgnąć? Postaw na migdały blanszowane, a będzie to doskonały wybór! Jest to nie tylko bardzo smaczny orzech, który zaspokoi Twoje organoleptyczne potrzeby. Stanowi także bogate źródło wielu wartości odżywczych, w tym wielu ważnych dla organizmu mikroelementów o dobrej przyswajalności. Polecamy!
BARDZO SMACZNE MIGDAŁY BLANSZOWANE (POZBAWIONE NATURALNEJ SKÓRKI)
MOGĄ PEŁNIĆ ROLĘ PRZEKĄSKI MIĘDZY POSIŁKAMI - NIE TYLKO ZASPOKOJĄ TWOJE PODNIEBIENIE, ALE I WESPRĄ DIETĘ
BYWAJĄ STOSOWANE W KUCHNI JAKO DODATEK CO CIAST, BABEK, TORTÓW ORAZ WSZELKIEJ MAŚCI DESERÓW
STANOWIĄ BOGATE ŹRÓDŁO WITAMIN, MINERAŁÓW, KWASÓW TŁUSZCZOWYCH, JAK I BŁONNIKA POKARMOWEGO
PODDAJĄC JE MIELENIU, MOŻESZ Z NICH POZYSKAĆ DOMOWE MASŁO ORZECHOWE LUB MĄKĘ MIGDAŁOWĄ (ZALEŻNIE OD SPOSOBU OBRÓBKI)
MOGĄ SŁUŻYĆ DO DEKORACJI I ZDOBIENIA WYPIEKÓW/WYROBÓW CUKIERNICZYCH
CECHY TARGROCH MIGDAŁY BLANSZOWANE
TARGROCH MIGDAŁY BLANSZOWANE - wysokiej jakości migdały pozbawione skórki, których wartości odżywcze oraz walory organoleptyczne mogą zaskakiwać. Jest to ciekawa przekąska, która wesprze Twoją dietę i urozmaici jej monotonię. Stanowi ciekawe dopełnienie ciast, tortów, babeczek, ciasteczek, ale i dań z makaronu, mięs i ryb. Oczywiście świetnie sprawdzą się także w kontekście deserów, w tym lodów. Migdały charakteryzują się wyjątkową uniwersalnością w zastosowaniach kuchennych, co z pewnością docenisz.
TARGROCH MIGDAŁY BLANSZOWANE - bardzo ciekawy i smaczny dodatek w każdej niemal diecie. Stanowią źródło mikroelementów, jakie występują w nich naturalnie, w tym magnezu, żelaza i cynku o dobrej przyswajalności/biodostępności. Dostarczają do organizmu także jednonienasycone kwasy tłuszczowe oraz błonnik pokarmowy o pozytywnym wpływie na perystaltykę jelit.
ZALETY TARGROCH MIGDAŁY BLANSZOWANE
Prosty skład wolny od przypadkowych dodatków, w którym znajdziesz jedynie starannie pozyskane migdały. Bardzo dobrze smakują i stanowią bogactwo wartości odżywczych.
SKŁADNIKI TARGROCH MIGDAŁY BLANSZOWANE
100% migdały blanszowane - bez zbędnych dodatków.
STOSOWANIE TARGROCH MIGDAŁY BLANSZOWANE
Jest to zdecydowanie wartościowa przekąska, ale i dodatek do wielu dań w kuchni, w tym deserów. Migdały naturalnie posiadają skórkę, która nie wszystkim odpowiada, bowiem może dodawać lekkiej goryczki. Jeżeli jesteś jedną z tych osób - sięgnij po oferowane właśnie migdały blanszowane, a więc pozbawione wspomnianej skórki. Sprawdzą się jako dodatek do ciast, wszelkiej maści wypieków, sałatek i deserów. Ich zastosowanie w kuchni jest w dużej mierze ograniczone jedynie przez Twoje potrzeby oraz pomysłowość.
SPOSÓB UŻYCIA
Spożywać według zapotrzebowania.
PRZECIWWSKAZANIA
Występowanie uczulenia na jakąkolwiek substancję znajdującą się w preparacie.
NA ILE WYSTARCZA TEN SUPLEMENT?
Jest to kwestia wielkości stosowanych porcji.
TARGROCH MIGDAŁY BLANSZOWANE - ŚWIATOWEJ KLASY PRODUKT W PRZESTĘPNEJ CENIE? TAK, TO MOŻLIWE!
Tabela składu
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%dz. w 50 g |
Wartość energetyczna |
2528 kJ / 602 kcal |
1264 kJ /301 kcal |
15 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
50,6 g 3,9 g |
25,3 g 1,95 g |
36 % 10 % |
Węglowodany - w tym cukry |
9,5 g 5,0 g |
4,75 g 2,5 g |
2 % 3 % |
Błonnik |
10,4 g |
5,2 g |
- |
Białko |
21,9 g |
10,95 g |
22 % |
Sól** |
0,07 g |
0,04 g |
1 % |
Witaminy i składniki mineralne |
w 100 g |
w porcji 50 g |
%dz. w 100 g |
Magnez |
275 mg |
138 mg |
73 % |
Żelazo |
3,7 mg |
1,85 mg |
26 % |
Cynk |
3,1 mg |
1,55 mg |
31 % |
Jeżeli masz zastrzeżenia do opini, napisz na sklep@bcaa.pl.