Nutrend BCAA Liquid 1000ml

Brak towaru w magazynie.
Powiadom, gdy produkt będzie w sprzedaży
0
0
0

Amino BCAA Mega Strong zawiera 80 000 mg wysokiej jakości aminokwasów (BCAA) dla ochrony i budowania masy mięśniowej. Płynna forma AMINO BCAA MEGA STRONG zapewnia optymalną wchłanialność wolnych aminokwasów L-waliny, L-izoleucyny i L-leucyny.

Wskazania:

  • Zahamowanie katabolizmu powysiłkowego.
  • Odbudowa zasobów energetycznych.
  • Zwiększenie siły mięśni.
  • Rozwój nowej masy mięśniowej.
  • Ochrona mięśni przed redukcją spowodowaną odchudzaniem.
  • Przyspieszenie regeneracji po wysiłku.

Nutrend Amino BCAA Mega Strong dostarcza aminokwasów rozgałęzionych: L-walinę, L-izoleucynę, L-leucynę. BCAA (Branched Chain Amino Acids – aminokwasy o łańcuchach rozgałęzionych) to aminokwasy, których organizm nie jest w stanie wytworzyć z innych źródeł, dlatego muszą być dostarczone w pożywieniu. BCAA są bardzo ważne w procesie treningowym dla ochrony masy mięśniowej. Suplementacja 30 minut przed treningiem jest wskazana we wszystkich formach aktywności fizycznej. 10-15% energii zużytej w trakcie intensywnej aktywności ruchowej pochodzi z rozkładu białek. (metabolizacja aminokwasów). Dzięki spożyciu przed treningiem BCAA dostarczamy organizmowi do metabolizacji (rozkładu ) aminokwasy, które trawi, oszczędzając własnych. Potreningowe działanie polega się na dodaniu lekkostrawnych wolnych aminokwasów w fazie regeneracji do szybkiej naprawy uszkodzonych w trakcie wysiłku struktur białkowych (mięśni) oraz tworzenia nowych.

Dawkowanie:

W celu ochrony masy mięśniowej należy wypić jedna dawkę produktu (40ml ) 30-60 minut przed wysiłkiem, aby przyspieszyć regenerację należy zastosować jedną dawkę po wysiłku.

Skład
Wielkość porcji: 1 miarka (40ml)
Ilość porcji w opakowaniu: 25
Wielkość opakowania: 1000ml
Skład w porcji 40ml %dz.
Wartość energetyczna 12kcal  
Tłuszcz 0g  
Węglowodany 0g  
Błonnik 0g  
Białko 2,3g  
Sól 0,02g  
L-walina 1840mg  
L-izoleucyna 800mg  
L-leucyna 560mg  
Witamina B6 1,3mg 93%
Pozostałe składniki
Woda, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), emulsja pomarańczowa (żółcień chinolinowa, żółcień pomarańczowa), substancje konserwujące (kwas sorbowy i benzoesan sodu), substancje słodzące (neohesperydyna DC, cyklaminian sodu, acesulfam K i sukraloza).