🏋️‍♂️ Rabat -10% od 169 zł na wszystko!!!  Kod: SUPLE10  

Przepis na omlet w wersji na słodko

Przepis na omlet w wersji na słodko

Omlety to jedno z pierwszych skojarzeń, które nasuwają nam się na myśl o bogatej w białko diecie sportowca. Na słono, na słodko, z różnymi dodatkami - pasują w każdej wersji pomagając z prostych składników przygotować danie godne mistrza kuchni.

Dziś proponujemy omlet w wersji słodkiej według przepisu Mariusza Ługiewicza, który jak sam o sobie mówi sportem zajmuje się praktycznie od zawsze, chętnie dzieląc się z innymi swoją wiedzą i doświadczeniem. Jego osobę oraz innych sportowców możecie poznać bliżej śledząc blogi treningowe, które skrupulatnie prowadzą na naszej stronie.

A sam omlet wychodzi nieziemsko pyszny, spróbujcie sami!

Do przygotowania omleta potrzebujesz:

  • 5 całych jaj,
  • 50g owsianki w proszku Amix Mr. Popper's OatMash - w przepisie wykorzystano smak banoffee, ale równie dobrze możesz wypróbować inną wersję
  • 50g mąki ryżowej lub jaglanej,
  • Cynamon, kakao - jeśli lubisz, wedle uznania.

Samo jego przygotowanie jest banalnie proste! Wystarczy wszystkie składniki ze sobą wymieszać i usmażyć jak tradycyjnego omleta. Możesz równie dobrze wykorzystać Multicookera, ale jeśli nie dysponujesz tego rodzaju sprzętem wystarczy klasyczna patelnia.

Gdy omlet już będzie gotowy możesz zająć się przygotowaniem sosu, którego składniki to:

Wszystkie składniki ze sobą mieszasz, a gotowym sosem polewasz omleta. Na jego wierzchu możesz ułożyć również ulubione owoce - np. truskawki lub jabłka, a na całość dodać jeszcze trochę masła orzechowego.

I gotowe! Przygotowanie tak pysznego i wartościowego deseru zajmie Ci ok. 10 minut. A efekty są naprawdę nieziemskie, potwierdzamy!

Jeden omlet z sosem i dodatkami (na mące ryżowej, nie wliczając owoców i dodatkowej porcji masła orzechowego) to ok:

  • 1100kcal
  • 79,4g białka
  • 87,4g węglowodanów (zwróć uwagę na ich źródła - opierasz się na węglowodanach złożonych)
  • 44,6g tłuszczu

Jak widać prawdziwy hit na masę! Pamiętaj jednak, że to Ty ustalasz proporcje i ilości dostosowując je do własnego zapotrzebowania oraz założeń diety.

Piątek, 24 marca 2017

Ocena artykułu:

Ilość ocen: 1, średnia 5.

Zaloguj się, aby ocenić.

Mogą Cię zainteresować

Skąd czerpać węglowodany? 4 najlepsze źródła węglowodanów

Skąd czerpać węglowodany? 4 najlepsze źródła węglowodanów

Choć węglowodany często są tematem kontrowersyjnym, to jednak znaczna część sportowców nie wyobraża sobie ich braku w diecie. Warto dowiedzieć się więcej na ich temat, tak aby wybierać jak najlepsze ich źródła do komponowania posiłków.

Co jeść po treningu siłowym?

Co jeść po treningu siłowym?

Kompozycja diety, wybierane produkty, normy czasowe - to kluczowe aspekty dnia codziennego osób prowadzących aktywny tryb życia. Tak naprawdę ważny jest każdy posiłek, ale największą uwagę poświęca się okresowi około-treningowemu. Dlaczego?

Przepis na sernik z masłem orzechowym

Przepis na sernik z masłem orzechowym

Sernik to jedno z popularniejszych ciast, które często znajdziemy również na świątecznym stole. Nie musi jednak być przeładowany masą cukru - możesz go zrobić w zupełnie innej formie. Co powiesz na nowocześniejsze wydanie sernika z dodatkiem masła orzechowego?

Aminokwasy BCAA kiedy i jak brać, działanie, opinie i dawkowanie

Aminokwasy BCAA kiedy i jak brać, działanie, opinie i dawkowanie

Suplementy zawierające w składzie aminokwasy BCAA należą do jednej z popularniejszych grup. Warto poznać więcej szczegółów na ich temat, aby w pełni wykorzystywać ich potencjał. Sprawdź m.in. jak je brać i jakich efektów możesz się spodziewać.

Komentarze

  (możesz wygrać bon 100 zł!)

Super, muszę spróbować.