
Targroch Cukier Kokosowy 1000g
Cukier kokosowy to świetny zamiennik cukru trzcinowego, który uzyskiwany jest ze słodkiej wydzieliny palm kokosowych. Posiada on charakterystyczny aromat i smak, a także znacznie niższy indeks glikemiczny niż inne rodzaje cukru. Oprócz swojego jakże oryginalnego smaku, zawiera także wiele cennych składników.
Cechy Cukru kokosowego
- Uzyskiwany ze skłodkiej wydzieliny palm kokosowych;
- Może być wykorzystywany w przemyśle spożywczym;
- Posiada charakterystyczny aromat i smak;
- Charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym;
- Zawiera wiele cennych składników;
Sposób użycia Cukru kokosowego
- Stosować jak cukier brązowy, jako zamiennik cukru do słodzenia kawy, herbaty, oraz innych ciepłych i zimnych napojów, koktajli, deserów, do pieczenia i gotowania oraz jako ozdobna posypka do dań.
Informacje o alergenach Cukru kokosowego - Targroch
- W zakładzie pakowane są również: produkty zawierające gluten, orzeszki ziemne, soja, różne orzechy, sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Przeciwwskazania do stosowania Cukru kokosowego
- Występowanie uczulenia na którykolwiek ze składników.
Przechowywanie
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Tabela składu
Wartość odżywcza produktu |
w 100 g |
w porcji 10 g |
%dz w 10 g |
Wartość energetyczna |
1620 kJ / 386 kcal |
162 kJ / 39 kcal |
2 % |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,36 g 0,17 g |
0,04 g 0,02 g |
< 1 % < 1 % |
Węglowodany - w tym cukry |
94,14 g 81,45 g |
9,41 g 8,15 g |
4 % 9 % |
Błonnik |
1,24 g |
0,12 g |
- |
Białko |
0,83 g |
0,08 g |
< 1 % |
Sól |
0,16 g |
0,02 g |
< 1 % |
Jeżeli masz zastrzeżenia do opini, napisz na sklep@bcaa.pl.