Intenson Bio Cukier Kokosowy 350g
BIO cukier kokosowy ma delikatnie słodki smak, zbliżony do słodkości brązowego cukru, z subtelnym karmelowym posmakiem. Cukier kokosowy składa się w ¾ z sacharozy a resztę stanowią glukoza i fruktoza. Indeks glikemiczny cukru kokosowego jest stosunkowo niski i wynosi 35, więc nie powoduje skoków poziomu cukru i stężenia insuliny we krwi. Ponadto charakteryzuje się wysoką zawartością żelaza.
Sposób użycia:
Stosować jak cukier brązowy, jako zamiennik cukru do słodzenia kawy, herbaty, oraz innych ciepłych i zimnych napojów, koktajli, deserów, do pieczenia i gotowania oraz jako ozdobna posypka do dań.
Suplement diety/dietetyczny środek specjalnego przeznaczenia żywieniowego dla osób aktywnych fizycznie, w tym sportowców. Produkt nie może być stosowany jako zamiennik bądź substytut zróżnicowanej diety. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Najlepiej spożyć przed końcem: data na spodzie lub boku opakowania (min. 3 miesiące przydatności do spożycia). Produktu nie należy podawać matkom karmiącym oraz kobietom w ciąży. Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej do 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Kopiowanie oraz rozpowszechnianie opisów produktów oraz zdjęć zamieszczonych w sklepie BCAA.PL jest zabronione, zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, poz. 631 z późn. zm.)
Napisz pierwszą opinię!
-
Wygraj bon BCAA.pl o wartości 100 zł!
Co miesiąc losowanie kolejnej nagrody. Zapoznaj się z warunkami!
-
Baw się i pisz, co myślisz!
Opinie pomagają konsumentom, ułatwiając wybór dobrego produktu. Ważne są też opinie krytyczne, bo dzięki którym unikniemy kupna bubla.
Twoja opinia
Firma HF Media sp z o.o. nie odpowiada za treści wprowadzane przez użytkowników witryny BCAA.pl.
Firma HF Media sp z o.o. zastrzega sobie prawo do niepublikowania treści wprowadzanych przez użytkowników wg własnych kryteriów.